Skip to main content

Vacature Organisatieadviseur

Vacature Organisatieadviseur

Wil jij als organisatieadviseur het verschil maken en bijdragen aan groei en ontwikkeling van andere organisaties? Wil jij samenwerken met en leren van een gedreven team van professionals? Werk jij graag projectmatig aan uitdagende en afwisselende opdrachten waarbij jouw expertise, inzicht en persoonlijkheid van onschatbare waarde zijn? Dan ben je bij Dageraad Advies aan het goede adres!!

Wat ga je doen?

Als organisatieadviseur bij Dageraad Advies adviseer en begeleid je onze klanten bij diverse vraagstukken. Je helpt organisaties toekomstbestendig te blijven of te worden. Je identificeert knelpunten en uitdagingen en ontwikkelt oplossingen en interventies om deze te overwinnen. Je werkt vaak gelijktijdig aan meerdere projecten voor verschillende klanten. Binnen deze opdrachten werk je echt samen met de klant en jouw collega’s. Dat is waar onze kracht ligt!

Geen opdracht is hetzelfde. Je werkt bijvoorbeeld aan projecten om de besturing en organisatie-inrichting te verbeteren, de toekomstige formatie en bezetting op elkaar af te stemmen (strategische personeelsplanning), werkwijzen te optimaliseren en belonen en arbeidsvoorwaarden te moderniseren; opdrachten met een grote veranderkundige en inhoudelijke component. Bij sommige opdrachten vormt business-analytics een fundamentele bouwsteen.

Omdat je werkt voor verschillende klanten, met verschillende opdrachten en looptijden, is jouw werk als organisatieadviseur bij Dageraad Advies zeer divers en is geen dag hetzelfde.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een adviserende rol op het gebied van HRM, bedrijfskunde of organisatiekunde.
 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een relevante richting.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een team te werken en projecten te managen.
 • Je bent goed in netwerken en signaleert marktkansen.
 • Je bent resultaat- en klantgericht. Je bent in staat uit te leggen wat je gaat doen en wat dit oplevert voor de klant.
 • Je vindt het leuk om inhoudelijk te puzzelen, bent analytisch sterk en weet veranderingen succesvol te faciliteren.
 • Je beschikt over een harde (inhoud) en zachte (proces) kant.
 • Je hebt sterke communicatievaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met klanten op verschillende niveaus binnen een organisatie.

Wat biedt Dageraad Advies?

 • Je gaat werken in een klein en betrokken team van ervaren professionals waarbij ieders kwaliteiten in de samenwerking optimaal worden benut.
 • Je krijgt volop ruimte je talenten in te zetten en jezelf te ontwikkelen.
 • Je hebt veel autonomie en vrijheid in je werk.
 • Je kunt hybride werken: bij de klant, vanuit huis of vanuit ons kantoor in Zwolle.
 • Geen opdracht is hetzelfde. Je werkt elke keer weer aan nieuwe uitdagende opdrachten voor verschillende klanten.
 • Je krijgt een competitief salaris en goede arbeidsvoorwaarden!

Wie is Dageraad Advies?

Dageraad Advies staat voor heldere oplossingen op het snijvlak van organisaties, werk en mensen. Wij begeleiden en adviseren organisaties bij vraagstukken over organisatie inrichting en -ontwikkeling. Wij geloven dat de oplossing in bijna alle gevallen schuilt in een goede participatieve aanpak. Daarom is onze aanpak gericht op het samen ontwikkelen en overdragen van kennis en inzichten. Daarbij zijn wij altijd op zoek naar de verbinding tussen ‘hard’ (inhoud) en ‘zacht’ (gedrag).

Ben jij de Organisatieadviseur die organisaties wil helpen hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun doelstellingen te bereiken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Graag ontvangen we jouw cv voorzien van motivatiebrief op info@dageraadadvies.nl.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marije Touw, Recruiter, via 06-41067728.

Over Dageraad Advies

Onze Diensten


 • Strategische personeelsplanning

  Vergrijzing, vraag om andere kwaliteiten en kwantiteiten van personeel, behoefte aan minder management(-lagen) en meer zelfsturende teams. De dynamiek van deze tijd vergt veel van organisaties en medewerkers. Een duidelijke strategische personeelsplanning (SPP) maakt organisaties bewust van het arbeidskapitaal u00e9n potentieel in veranderende organisaties.

  Lees verder


 • Effectief HR-beleid

  Het doel van HR is dat iedereen in de organisatie de juiste dingen goed doet. Een goed opgesteld en uitgevoerd HR-beleid is essentieel om je mensen te kennen u00e9n te versterken. Dageraad Advies helpt bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve en samenhangende HR-instrumenten. Dat maakt de organisatie sterker en professioneler.

  Lees verder


 • Organisaties inrichten en besturen

  Elke organisatie heeft expliciete of impliciete doelen en een visie, missie en strategie om die doelen te bereiken. Maar elke organisatie heeft ook te maken met de complexe maatschappij van vandaag de dag. Veranderingen (in wet- en regelgeving, op de arbeidsmarkt, in de financiering of in de keten) vragen om een flexibel en resultaatgericht beleid. Dat geeft ruimte om te focussen op klanten, bedrijfsprocessen en resultaat.

  Lees verder